mandag 30. september 2019

Pinselilje vs påskelilje

Pinselilje vs påskelilje

Slekta omfatter flerårige urter med løk. Før i tiden sa man at de . Kanskje kommer det av at mange forbinder pinseliljer og påskeliljer med påske. Eller kanskje det er fordi folk ikke veit hvor fin en blomst det . Disse populære plantene finnes i et stort og variert mangfold som du kan se på Milde. Påskelilje og pinselilje i Hatlehaugen i Arboretet. Artene kalles narsisser i gartnersammenheng.


Pinselilje vs påskelilje

Narsiss er blomsten som . Bufret Oversett denne siden Man har flere forklaringer på oprindelsen til ordet narcis. Den mest prosaiske fortæller, at det stammer fra græsk narkao = bedøve og skyldes pinseliljens stærke . Hvor farlig er påskelilje og pinselilje ? Løken er den giftigste delen av planten. Dersom hunden spiser løken kan den få alvorlig forgiftning. Ved inntak av større . Narcissus poeticus og N. En stor bukett gamle sorter av påske- og pinseliljer fra Gamle Hvams utvalg.


Best kjent er påskelilje , fra Vest-Europa, med gule blomster, bikrone minst så lang som blomsterdekket (trompetnarsiss), og pinselilje , . Denne løkplanten er blant de . Den gamle pinselilje har vi også. Pinseliljer er de hvite (narcissus poeticus) og påskeliljer er gule. Køb hele 1løg og få den allerbilligste pris: pr. Pinselilje afviger fra de nære slægtninge påskelilje og tazet ved at have hvide . Hos Plantorama finder du et stort udvalg af smukke påskeliljer og pinseliljer til udplantning i forårets krukker.


Pinselilje vs påskelilje

Efter afblomstring kan løgvæksterne fordeles i . Prosjektbeskrivelse Liste over fyr Kontakt. Disse gammeldagse pinseliljene blomstrer senest av alle pinseliljer , i mai-juni, avhengig av . Og mange pinseliljer dufter sterkt og søtt, i motsetning til påskeliljenes friske lukt. Det fantastiske med påskeliljene i potte, er at de kan plantes . Vore forgængere havde plantet de gode, gammeldags, gule påskeliljer i skellet mod marken. Senere er andre typer kommet til, og jeg har plantet pinseliljer , . Den er trolig ikke fullt så gammel i kultur i Norge som pinselilje N. Læs alt om pasning og plantning her.


Andre prydblomster som lett kan gi eksem er pinselilje , påskelilje og tulipan. Planter kan også bidra til noe økning av luftfuktigheten inne. Mengden avhenger av .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg