fredag 27. september 2019

Petra jentenavn

Petra jentenavn

Det er trolig noen navn du har hørt på voksne, men som du ikke vet om noen barn som heter. Jonas og Henrik slutter ! Genitiv (eieform) av navn som slutter på -s eller s-lyd (f.eks. -z) uttrykkes. I så fall ligger kanskje ikke typen “Asbjørnsen og Moes” langt unna. Riksmålsforbundets språkquiz. Ikke bare i Norge Lukas er populært - sjekk navnetoppen i Sverige,.


Petra jentenavn

Et eksempel er korte jentenavn som slutter på -a , som Linnea og Maja. Johnsens tredje og siste kategori er andre navn, altså alle norske navn som ikke slutter på -sen. All den tid beregninger viser at opp mot 50 . I Bangladesh er det vanlig med et offisielt navn og et kallenavn. De to navnene trenger ikke å ha noe med hverandre å gjøre. Jentenavn som slutter på a. Fortsatt dominerer jentenavn som slutter på -a og de bibelske guttenavnene.


Før det var Lucas nesten ikke brukt. Hva navnet ender på har stor betydning for hvor poulært det blir. Mest sannsynlig kommer dagens foreldre til å velge navn de ikke husker fra . POPULÆRT NAVN : Hun angrer ikke på at hun har valgt et populært navn til. Det er også fasinerende at stadig flere jentenavn slutter på a. Vestfoldinger skilte seg ikke mye ut i sine navnevalg sammenlignet med resten av landet.


Denne myten medfører ikke riktighet. Bjørn er i dag et vanlig navn i Norge, mens Björn er vanlig i Sverige og på Island. Noen mente Sokrates var et alt for pompøst navn til en baby og andre mente at det å. Herregud dere kan ikke kalle ungen deres det! Og Emma er ikke alene. Korte jentenavn som slutter på a er svært populære.


Med gutta er det annerledes, og det er vanskelig å se noen trend . Ouren poengterer at 3prosent av jentene har fått navn som slutter på. Navnene som er ti på topp nå, er alle pene navn , syns du ikke det? At navnet passer i tiden er ikke nok til at nordmenn velger et navn , for det. Jeg visste det var noe galt med navnet mitt, jeg visste bare ikke hva.


Petra jentenavn

Selv om navnene ligger øverst er det ikke snakk om enorme antall. Valg av jentenavn er særlig stabile i Norge, og korte navn som ender på a. Grunnen er vel helst at dette blir oppfatta som beskrivelser og ikke som navn. Er det ikke bra nok å hete Ole? Det er ofte litt overpretensiøse foreldre som gir barna spesielle navn , og da ofte ved rene skrivefeil. Ja, vi vil nå et nivå der skrivefeilene er så komplekse at de ender som normale navn igjen.


På landsbasis dukker ikke navnet opp før på 13. I alle fall ikke noe krav fra min partner. Navn som slutter på -sen er i hovedsak danske eller norske, -son svenske,. I Island brukes fremdeles patronymer, og folk har vanligvis ikke arvede etternavn. Storebrødrene heter Casper og Elias – og heller ikke de er kalt opp.


Det betyr at at navn som Dorothea og Thea ikke regnes som ulike. Alhaug, som til tross for fornavnet ikke har noen tilknytning til vårt distrikt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg