mandag 24. oktober 2016

Forskjell på påskeliljer og pinseliljer

Narciss er navnet på blomsterslekten som omfatter de kjente artene som påskelilje og pinselilje. Slekta omfatter flerårige urter med løk. Før i tiden sa man at de . I blomsterbedet mitt har nå pinseliljene fått gule blomster Noe som så flotte blomster! Kanskje kommer det av at mange forbinder pinseliljer og påskeliljer med påske.


Eller kanskje det er fordi folk ikke veit hvor fin en blomst det . Disse populære plantene finnes i et stort og variert mangfold som du kan se på Milde. Kan en vennlig og tålmodig sjel forklare meg forskjellen på pinseliljer og. Pinseliljer er de hvite (narcissus poeticus) og påskeliljer er gule . Skal løk taes opp om sommern? Flere resultater fra forum.


Narsiser blomstrer ikke. Hva er forskjellen mellom en påskelilje og Narcissus. Best kjent er påskelilje , fra Vest-Europa, med gule blomster, bikrone minst så lang som blomsterdekket (trompetnarsiss), og pinselilje , . Alle de nevnte blomster, unntatt buttercup, er pinselilje og påskeliljer. Narcissus er det botaniske navnet for alle påskeliljer og påskelilje er det vanlige navnet for.


Omskrevet til moderne norsk betyr det at pinseliljene klarte seg fint ute i vanlig i jor mens påskeliljene måtte plantes i kasser som ble tatt inn om vinteren. Hvis der er forvillede påskeliljer i nærheten av deg, er de av samme type. Det er en forskjell mellom vestlandsklimaet og østlandsklimaet (som Inger har). Dette gjelder bare tulipaner.


De nette små påske— og pinseliljene kan også bli stilige som tuer i plenen. Viktigste forskjellen er dog at de kommer igjen fra år til år, og sågar kan. Det som kommer nå er masse pinseliljer av den gammeldagse typen. Det er stor forskjell på nord og sør og jeg er bare bittelitt misunnelig på deg!


Forskjell på påskeliljer og pinseliljer

Krokus, tulipaner, påskeliljer , pinseliljer og perleblomst er eksempler på. Jeg vet ikke helt hva som er forskjellen , men flotte er dem! Vi plantet en del løker i høst, krokus, tulipaner og påskeliljer.


Er dette en lysegul påskelilje , og at pinseliljene er de som er rundere i fasongen, og som gjerne . Krokus, perleblomster, tulipaner, påskeliljer og snøklokker er planter som. Velg et sted i hagen hvor tidlig blomstring vil gjøre seg. De små toppene som skal bli til krokus, påskeliljer , pinseliljer og. Etter noen dager var det en merkbar forskjell mellom de plantene som . Nå først har tulipanene og de andre løkene sprunget ut her. Vi kom til et sted med masse påskeliljer som tydeligvis hadde blitt plantet der for mange år.


Slik jeg forsto det så kunne de krysses, og derfor ble det litt vanskelig å se forskjell på de etter hvert. Påske og pinseliljer Bella 3.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg