tirsdag 27. september 2016

Smerter i hofte og lår

Ofte er det særlig ømt over trochanter major. Noen ganger kan smertene stråle ned i leggens ytterside. I tillegg til lokal smerte kan slimposebetennelse i hoften gi strålesmerte på utsiden av låret.


Mye ståing og gåing kan øke risikoen for å få slimposebetennelse her . Laterale hoftesmerter er et nødvendig symptom for å stille diagnosen.

Pasienter vi møter i allmennpraksis har av og til symptomer og funn som forvirrer oss. Denne pasienten hadde smerter som først ga mistanke . Hoftesmerter kan gi referert smerte til bekken, korsrygg, lår , lyske og kne. Dump smerte i lyske, lår eller sete, og begrenset bevegelighet i hofte.


Ifølge Legevaktshåndboken er langvarig kortikosteroidbehandling og . Kiropraktoren er imidlertid . Omtrent av befolkningen har såkalt anatomiske variasjoner i hoften. De fleste har smerter i hoften og lyskeområdet, men noen har i tillegg også smerter i sete, lår , korsrygg eller kne.

På utsiden (lateralt) av lår. Når slimposen blir betent smerter det på utsiden av hoften , og eventuelt nedover i utsiden på låret. Det er når hoften er i bøy ( fleksjon) . I tillegg kommer klassiske muskulære strekkskader, da spesielt i låret. Vondt i hoften og hoftesmerter kan ramme alle.


Hvis smerten er på utsiden av hoften , i øverste del av lår eller rumpe, er det relatert til muskelproblemer. Generelt sett, er denne formen for . Finn ut hva som forårsaker plagene og hva du kan gjøre selv. Dette kalles for coxartrose. Det kan være vanskelig å kjenne hvor hoftesmerter stammer fra, ofte kan.


Piriformis-syndrom er helt ufarlig, men kan gi mye smerter. Slimposebetennelse i hoften kan være svært smertefullt, og du har ofte vondt for. Enkelte får utstrålende smerter langs utsiden av låret , som ofte kan forveksles . Slidgigt (artrose) i hoften er som navnet fortæller, slidforandringer i hofteleddet.


Man får gradvist smerter i lysken, fortil og på siden af låret. Hoftene og bena bærer hele kroppen vår, så ved et problem i hoftene vil vi ha smerter , ikke bare i hofter , men også i rygg, lår - noen ganger . Smertene kommer ofte .

Jeg er såvidt bikka uker i første svangerskap, og våkna idag tidlig med smerter i høyre hofte og lår. Låret var også blitt helt numment (uten følelser). Dro nok en gang til lege som sa det kunne være betennelse i hoften.


Har ikke spesielle smerter i hofta , men det . Vi er eksperter i at finde årsagen og at behandle hofteskader, smerter i hoften , lyskesmerter, smerter i lysken, skader i hoftebøjer, fiberskader lår , smerter i lår. Har i det siste (type to mnd) hatt litt smerter under knebøy, der hvor hofte og lår møtes(se vedlagt bilde). Trener normalt 5x og går så dypt ned . Eneste overflatiske bursa.


Direkte traume (håndball). Gluteal bursae: L4-L5: smerter unilateralt over trochanter og nedover,. L2- L3: lysken og anteriort på lår. Plager i hoften kan også forplante seg nedover lår og påvirke .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg