torsdag 23. juli 2015

Hjerneslag konsekvenser

Konsekvensene for den som rammes av hjerneslag kan være mange og ulike. Slag kan gi mange ulike symptomer, helt avhengig av hvor i hjernen skaden har oppstått, og hvor stort skadeomfanget er. Symptomene kommer ofte raskt, i løpet.


For en mor i 30-årene vil et hjerneslag kunne påvirke alt fra jobbkarriere. Kunnskap om slike usynlige konsekvenser etter hjerneslag øker .

Slagrehabilitering er en viktig del av opptreningen etter et slagtilfelle. Det hjelper deg å bygge opp styrke, koordinering, utholdenhet og tro på deg selv. Mennesker som får hjerneslag og deres familier får som oftest sjokk og kan ikke tro det som har hendt. Hjerneslag skjer ofte og uten forvarsel.


De som har hatt hjerneslag bør kartlegges for angst og depresjon, mener lege. Mange av disse følgene etter hjerneslag får konsekvenser for . Ring 1umiddelbart ved mistanke om hjerneslag , vanlige . Ved hjerneslag er dessuten flere depressive symptomer sammenfallende med konsekvenser som er direkte følger av slaget selv (4).

De vanligste konsekvensene av hjerneslag er halvsidig lammelse i ansiktet, arm . Rehabilitering etter et hjerneslag er en sammensatt prosess hvor . Et hjerneslag har ofte store konsekvenser for dem som rammes og deres. Har nye retningslinjer konsekvenser for egen virksomhet? Fatigue (utmattelse) er en vanlig komplikasjon etter hjerneslag med konsekvenser for rehabilitering og livskvalitet.


Psykomotorisk tempo. Det er lite kunnskap om hvorfo. Funksjonelle konsekvenser : Emosjonell labilitet Arbei selvstendighet, ADL,. Komplikasjoner etter hjerneslag - konsekvenser på lang sikt.


Hvis symptomene på et . Mange forbinder hjerneslag med synlige konsekvenser som lammelser og språkforstyrrelser. Men for mange er de usynlige konsekvensene. Psykisk helse etter hjerneslag (avsluttet). Kostnadsvurderinger ved hjerneslag.


Sykdommen har betydelige helsemessige og økonomiske konsekvenser. Beregninger fra Sverige og . Sekundærforebygging – undersøkelse og behandling ved hjerneslag.

Ved mistanke om hjerneslag skal personen akutt- innlegges i . Post-stroke depression). Kartlegging av depresjon etter hjerneslag. Depressive symptomer versus andre konsekvenser av.


Slik kjenner du igjen et hjerneslag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg