mandag 13. juli 2015

Akupunktur studie

Jeg anbefaler moren å måle temperaturen i rumpa. Videre anbefaler jeg Mathias` mamma å tilby drikke ofte. Feber er definert som kroppstemperatur som er lik eller høyere enn 38.


Feil måleteknikk er ofte et problem som kan føre til at man leser av feil temperatur. Feber forekommer ofte hos de aller minste. Ved måling av temperatur i munnhule, armhule eller øre vil målingen være noe .

Mål derfor heller ikke temperatur på en baby , imens eller lige efter, at du har haft baby på . Feberen gjør altså at hvite blodlegemer lettere kommer seg dit hvor de. Det er mest nøyaktig, og det er slik vi måler feberen her på sykehuset. Feber er ikke en sykdom i seg selv, men en reaksjon i kroppen når man er syk av noe annet. Derfor ser vi ofte , at sygdomme, som medfører høj feber hos børn, ikke behøver at give feber hos voksne. Det anbefales at måle temperaturen i endetarmen.


Det er lett å gjøre feil når du skal måle kroppstemperaturen. Barn under fire år får ofte høy feber , 30–4grader, selv ved ufarlige infeksjoner. Hvor sygt er et barn med feber ?

Feber i seg selv er ikke farlig og sier som regel lite om hvor alvorlig sykt barnet . Hvis det blir behov for å kontakte lege, er det greit at du vet hvor lenge og hvor høy feber barnet ditt har hatt. Det er viktig å ha temperatur- måler i alle hjem. Les mer om temperaturmåling her. Barn får ofte feber av kort varighet i forbindelse med ufarlige virusinfeksjoner.


FEBER HOS BARN: Hva er høy feber , hvordan måle feber på barn, og hva er. Men også influensa finnes ofte hos små barn, og varer gjerne godt over tre dager. Det er liten sammenheng mellom hvor høy temperaturen er og hvor. Kvinneguiden Doktoronline.


Målemetoder som panne- eller øretermometer er produsentavhengig. Barn med ufarlige febersykdommer har ofte feber mellom 3og 4°C i 2–døgn. Ta feber på alvor Har du en baby som kjennes feberhet ut, bør du likevel være oppmerksom. Måling av barnets temperatur er også nyttig, mener lege Marit Hermansen.


Det er ofte diffuse symptomer hos barnet som får foreldrene til å tenke på feber. Digitalt termometer: Det beste og mest nøyaktige er å måle. Last ned Babyverdens app her. Barn med høy feber trenger tilsyn også mens de sover, sier Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet.


Feber defineres vanligvis som temperatur over 38°C målt i endetarmen. Barn får lettere feber enn voksne, og de får ofte høyere feber.

Som forelder vet du hvor viktig det er å ha pålitelig informasjon om feber. Her forteller vi deg om hvordan du måler og tolker ditt barns temperatur og hvordan vår. Hvis temperaturen målt i endetarmen er over grader, har barnet feber. Ofte er feber hos barn forårsaket av en infeksjon, som for eksempel en .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg