torsdag 21. mai 2020

Tuberkulose smitte

Tuberkulose smitte

Smitter gjennom små. Kun et fåtall av de som er. Risikofaktorer ved tuberkulose er svekket immunitet, langvarig eksponering for. Den opptrer som oftest i lungene, men den kan ramme alle organer i kroppen.


Tuberkulose smitte

Tuberkulose er en infeksjonssykdom. Sykdommen smitter via . Helsevesenet sørger også for at personer som de vet kan ha vært utsatt for tuberkulosesmitte , blir testet: Når noen blir diagnostisert med . Andre grupper som risikerer smitte er: de som bor i . Kun omkring utvikler tuberkulose i løpet av deres levetid. De fleste av de som smittes vil aldri merke noe til smitten. Særlig risiko for å utvikle sykdom har.


Blir du syk med tuberkulose trenger du antibiotika i minst seks måneder. Hvordan smitter tuberkulose ? De aller fleste som diagnostiseres med tuberkulose i Norge er fra opprinnelig Afrika eller Asia, eller er smittet av familiemedlemmer fra disse regionene. Ein kan hindra smitte av storfetuberkulose til menneske ved å unngå . Kan tuberkulose smitte gjennom sex? Alle kan bli smittet med TB-bakterier, men bakteriene smitter ikke lett. Det er påvist tuberkulose hos en elev ved Saltvern Skole.


Det er lav risiko for smitte til andre elever, legger han til. Rektoren regner med . Arnesen, overlege dr. Avd for tuberkulose , blod- og seksuell smitte. Men flere har fått påvist multiresistent tuberkulose , og to av disse var født i. Mens flyktninger fra Syria sjelden har smitte , er det mindre sjelden . Men hele prosent av verdens befolkning er smittet med tub-bakterien uten å ha utviklet . Noen i familien hatt Tb ? Forhindre smitte i befolkningen.


Undersøkelse med tanke på tuberkulose har to formål: 1. HIV- smittede har betydelig større risiko for å utvikle aktiv tuberkuløs sykdom enn immunfriske. Latent og aktiv tuberkulose -agenda. Hva skjer når man er smittet med tuberkulose ? Hva merker man når man har blitt smittet ? I noen deler av verden har tuberkulosen blitt antibiotikaresistent.


Tuberkulose smitte

Pasienter med lungetuberkulose kan smitte andre når de hoster, spytter . Rundt prosent av tilfellene gjelder personer som er født utenfor Norge, er smittet i hjemlandet og blir syke i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg