Lag stuffing basert på brød som basis, og stekt i form ved siden av kalkunen. Kalkunbryst i kremet appelsinsaus. Helstekt kalkun er en populær rett på mange norske nyttårsbor men også til Thanksgiving. Vend inn loffterninger, salvie, tranebær, sitronsaft, appelsinskall , salt og pepper.
Både fraværet av fett, og den delikate smaken, er noe vi må ta hensyn til i valg av vin.
Server til kalkun med stuffing og saus. Selv om kjøttet mangler fett, får vi gjerne dette i rikt monn i stuffingen og i . Jeg bruker å lage søtpotetstuffing til kalkun. Skjær purren i tynne ringer og press appelsinene. Beste jeg vet er medisterfarse, paprika og eple som stuffing.
Bruker å ha appelsin juice i en langpanneform under kalkunen i ovnen. I fjor stappet jeg kalkunen full i epler, svisker, løk og appelsiner ! Stuffingen min består av innmaten, hakket svinekjøtt, loff, melk, hvitløk, .
Fyll stuffingen i kalkunen og pensle den godt med smeltet smør blandet med salt og pepper. Et godt tips er å dele løk, appelsiner og epler i store biter. Del løk, appelsiner og eple i store biter. Ta ut innmaten, den ligger i en pose inne i kalkunen.
Tørk kalkunen med kjøkkenpapir. Legg potetene i en paiform e. Ha appelsinjus , -saft, -skall, smeltet smør, . Stuffing er et tilbehør, som fylles i kalkun når man lager kalkunmiddag. En skikkelig nyttårsaften med helstekt kalkun og bobler i glassene.
Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Ikke fyll kalkunen med rå stuffing. Pensle hele kalkunen godt med smeltet . Dersom stuffingen trenger lengre tid enn kalkunen betyr det trøbbel. Poenget med stuffing er at kalkunen ikke skal bli smakløs og tørr.
Han serverer vanligvis kalkunen med potetstappe, grønne bønner med bacon, stuffing , saus, “kokkehatter”, tranebærsaus, søtpoteter og mais. Anne Lises deilige stuffing er et skikkelig prakteksemplar.
Fikk ikke plass til all stuffingen inni kalkunen , så da havnet resten utenfor for. Smak til med mer syrlighet fra sitron eller appelsin om det trengs. Ingredienser kalkun smør til pensling salt og hvit pepper. Laget kalkun til folk i går.
Trinn 1: Lagg stuffingen til kalkunen. Surr løk å selleri i smør. Vi har oppskriftene som sikrer deg et saftig resultat på kalkunen. Valg av stuffing og tilbehør er uendelig.
Sennep- og honninglasert kalkun med rotgrønnsaker, appelsinsaus , potetkrem og stekt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.