Grovt grytebrød er et luftig og sunt eltefritt brød med hvete- og byggmel. Det har sprø og god skorpe fordi det er stekt i jerngryte med lokk. Den lange hevetiden- gjør at brødet utvikler en utrolig god smak og blir veldig saftig.
Eg har laga nokon eltefrie , langtidsheva brød i det halvåret, men eg har alltid brukt gryte. Fordelen med å bruke støpejernsgryte er at heile .
I helga bakte eg mitt første eltefrie brød i støpejernsgryte. Deigen lager du på minutter og så lar du gjæren gjøre jobben mens du sover godt. Med mye havregryn og grovt mel i brødet , får du et brød som metter godt . Sunt er det og – nesten alt hjemmebakt brød er det. Oppskriften og metoden finner du her på Mat på Bordet. Har du lyst til å servere et perfekt, nystekt brød til frokosten?
Et rustikt brød som nesten lager seg selv?
Da kan du lage et eltefritt brød ! Dette er en lekende lett og. Bak et sunt , grovt eltefritt brød med denne enkle oppskriften. Kjenn duften av hjemmebakt brød spre seg i huset, og nyt den gode smaken! Rør raskt saman deiga om kvelden, la deiga heve heile natta og nyt nysteikt brød til sein frukost eller lunsj . Eltefritt er favorittmetoden her i huset. Brødet er sunt , godt og veldig enkelt.
Her er det bare å røre alt. Mer eltefritt : Deilig frokostbrød i gryte. Det tar litt ti men er veldig enkelt og verdt å vente på. Grovt brød inneholder kostfiber - godt for fordøyelsen og kroppen!
Wenches eltefrie grytebrød metter lenge og smaker utrolig godt! Ikke fullt så grovt som grovbrødet, men grovere enn mange basisbrød. I henhold til Brødskala -kalkulatoren til Opplysningskontoret for brød.
Jeg simpelthen elsker eltefrie brød.
De er så fantastisk gode å spise og befriende enkle å lage. Det eneste som kreves er litt ti og det gir jeg . Grovbrød med bygg og havre er et sunt og godt brød med sammalt hvete, hvetekli,. Her har du en deilig oppskrift på eltefritt brød i gryte. Et skikkelig grovbrød med masse nøtter er ikke bare sunt , det smaker også . Det er bare å følge oppskriften så har du et deilig brød som passer til både frokost og matpakke.
Både når det gjelder smak og konsistens. Siden det er første gangen jeg lager eltefritt brød og allerede er i gang med å tulke med . Dersom du ikke har gryte så kan visstnok brødet også stekes i brødform , men uten lokk vil du nok .
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.