tirsdag 7. juli 2020

Strikke votter barnehage

Sykdommen rammer alle aldersgrupper, men den er alvorligst for små barn. Smitte skyldes som oftest. Det finnes en rekke virus som kan gi diaré og oppkast.


Når barn får akutt magesyke, skyldes det vanligvis en virusinfeksjon i tarmen. Diaré , oppkast og feber hos barn opptil 2–års alder kan gi en farlig tilstand i . Akutt magesyke er plutselig løs og hyppig avføring enten alene eller sammen med kvalme, oppkast , .

Omgangssyke gir symptomer som akutt kvalme, oppkast og diaré. Det er også vanlig med feber og vondt i kroppen. Grundig håndvask forebygger smitte.


Dette er en hyppig årsak til diaré og oppkast. Ikke alle barn må være hjemme i timer etter omgangssyke. Nå er høysesongen for.


Klar for vinterens runde med oppkast og diaré ? Man er mest smittsom når man har symptomer med oppkast og diare.

Det er viktig at av barn og voksne overholder at det skal gå timer fra man slutter å ha. Morsmelk er den perfekte væskererstatningen ved oppkast. Diaré hos fullammede barn viser seg som økt mengde vandig avføring utover det . Derfor skal barn ikke gå i barnehage før timer etter at barnet er blitt . Oppkast , kvalme og magesmerter er vanlig å få samtidig med diaré. Vær oppmerksom på at en dehydrering kan oppstå raskt hos barn under 2-år. Hos barn under år begynner dette gjerne med plutselig oppkast , med diaré og feber etter hvert.


Det er midtvinters og tid for oppkast og diaré. Foreldre som tørker spye og rumper, og håper det snart er over. Og ber om at det er . Oppkast og diare kan i mange tilfeller være svært smittsomt. Kaster barnet i tillegg opp, kan det i løpet av kort tid være utsatt for farlig uttørking . Spedbarn som ammes, har ofte sennepsgul, kornet og tynn avføring. Diaré og oppkast etter inntak av enkelte næringsmidler, uten at det foreligger . I de fleste tilfeller er.


Ifølge FHI er barn under to år mest sårbare for væsketap som følge av oppkast og diaré. Derfor vil noen trenge behandling hos lege eller på . Hos spedbarn under måneder forekommer mage-og tarminfeksjon sjelden.

VED OPPKAST OG DIARE HOS BARN , HVA ER VIKTIG? RIKELIG væskeinntak er viktigst ved oppkast og diare ! Barnet bør drikke mye og tisse mye. En fire år gammel jente kom inn på sykehus med diaré , oppkast og feber.


Gastroenteritt hos barn er vanlig og regnes som ufarlig i . I barnehagene gjelder den såkalte 48-timersregelen: ved diaré og oppkast skal barnet holdes hjemme i to døgn etter symptomene har gitt seg. Ved kraftig diaré eller oppkast vil kroppen også miste viktige salter og sukker, som det er viktig å få erstattet. Ferien kan fort få et innslag av oppkast og diaré om du ikke passer på.


Dette gjelder særlig for spesielt utsatte grupper som små barn , eldre . Barn som ammes kan få morsmelk. Har du et barn med influensa eller omgangssyke er det lett at resten av familien. Det er ikke foreldrenes eller personalets behov som skal avgjøre om et barn skal. Man bør vente timer etter at barnet ikke lenger har diaré og oppkast før det .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg