torsdag 30. april 2020

Trommehinne betennelse

Trommehinne betennelse

Hørselen vil også bli noe redusert så lenge sykdommen varer, på grunn av at trommehinnen er betent og fortykket. Bulløs myringitt oppstår i cirka fem prosent av . Sprukket trommehinne , hull i trommehinnen , oppstår vanligvis som følge. Den sterke smerten som er forbundet med betennelsen , forsvinner . Myringitt vil si at man har en betennelse på selve trommehinnen. Slik betennelse er ikke så uvanlig i forløpet av en mellomørebetennelse.


Trommehinne betennelse

Mellomørebetennelse (otitis media) er en betennelse i hulrommet like bak trommehinnen. Betennelsen skyldes virus eller bakterier. Sykdommer i trommehinnen har som regel sammenheng med sykdommer i øregangen eller mellomøret. Ved betennelser i øregangen vil det . Væsken i øret er slim som bygger seg opp bak trommehinnen.


Dette gjør det vanskelig for barnet å høre, og det gjør vondt. Noen ganger sprekker trommehinnen. Når du har øregangsinfeksjon blir huden i øregangen betent og hoven. Leger kaller dette for ekstern otitt. De fleste øregangsinfeksjoner er forårsaket av . Kan ofte være tilstrekkelig behandling.


Aktuelt ved manglende effekt . Trommehinnen er normalt en barriere som hindrer bakterier å komme fra det ytre øre. Ytre ørebetennelse er en vanlig tilstan og karakteriseres av en betennelse i den ytre. Mellomøret er det luftfylte hulrom mellom trommehinnen og det indre øret. Det finnes flere metoder å behandle væske i mellomøret på. Enten ved å stikke hull på trommehinnen eller ved innlegging av dren.


Les mer om behandlingen . Da avtar gjerne smertene, og ofte leger betennelsen seg selv. Da går det ofte hull på trommehinnen , og det renner verk ut fra øregangen. Denne betennelsen er ofte smertefri, men gir nedsatt hørsel fordi . Ved ikke intakt trommehinne bør man være forsiktig med dråper med otoksisk antibiotika, lav pH og alkohol. Terra-Cortril Polymyxin B er tyktflytende, og antas . Det reduserer også faren for arrvev i trommehinnen og nedsatt . Definisjon og årsak.


Oppstår i de fleste tilfeller som følge av betennelse i ytre øret og hull i trommehinnen. Ondartet betennelse i ytre øre (otitis externa maligna) H60. Bruk tilleggskode for Ã¥ identifisere perforasjon i trommehinne (H72. -).


En irritasjon i slimhinnene kan føre til at disse blir betente og hovner opp. Dermed blir trommehinnen stående å bule i en stilling som er. En gang endte det med sprukket trommehinne , forteller pappa Magnus. Den røde trommehinnen kan noen ganger lure legen til å tro at en frisk trommehinne er betent.


Trommehinne betennelse

Selv barnelege-spesialister har problemer med . Hørselsgangens øverste del er vertikal, men går etterhvert over til en horisontal del som slutter ved trommehinnen. Lengden på hørselsgangen varierer med .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg